Sezona lova na krijumčare kokaina

0

Posle broda koji je krijumčario 20 tona kokaina i koji su američki policajci otkrili u Filadelfiji, američka obalska straža je objavila dramatičan video jednog službenika koji se baca na podmornicu koja prevozi skoro 8.000 kilograma kokaina. Pošiljka poslata podmornicom, piše NBC, vredna je bila 232 miliona dolara.

Stražar Kater Manro vidi se u video-snimku kako viče na neidentifikovani plovni objekat da stane dok se pomera ka ivici presretača u istočnom Pacifiku. Članovi posade zatim skaču na vrh skoro cele zaronjene podmornice koja se kreće i otvaraju poklopac.

Oko 7.711 kilograma kokaina pronađeno je sa pet osumnjuičenih krijumčara, rečeno je iz Obalske straže SAD . Ulična vrednost droge je 232 miliona dolara.

Potopna plovila sa vlasititim pogonom, poznato kao “narko-podmornica”, ponekad koriste karteli i krijumčari za prenos narkotika preko granica.

Operacija koja se dogodila 18. juna jedna je od 14 presečenih plovila na obali sa Meksikom, Centralnom i Južnom Amerikom od strane tri presretača Obalske straže SAD od maja do jula. Ukupno je zaplenjeno 17.700 kilograma kokaina i skoro pola tone marihuane, sa procenjenom vrednošću 569 miliona dolara.