Tajne jezera Mid

Tajne jezera Mid

U jezeru Mid kod Las Vegasa policija nalazi sve više ljudskih ostataka, pošto se zbog suše jezero počelo da povlači i smanjuje.

Vlasti su ove godine u pet navrata pronašle ljudske ostatke u jezeru, od čega su tri nađena na plaži Svim Bič. Za sada nije poznato jesu li to delovi tela jedna ili više osoba.

Na blatnoj obali jezera pronađena bačva s ostacima ljudskog tela. Policija je saopštila da se radi o osobi koja je smrtno stradala 1970-ih ili 80-ih godina.

Istraga je zaključila da se radilo o ubistvu. Odeća i obuća žrtve pomogli su istražiteljima da utvrde približno vreme smrti jer je deo odeće bio dobro očuvan pa su bile vidljive etikete.

Desetak dana kasnije su dve sestre koje su veslale na dasci otkrile još jedno raspadnuto telo.

Najveći američki rezervoar vode, jezero Mid, snabdeva pitkom vodom 20 miliona ljudi na području koje se proteže od Las Vegasa do Los Anđelesa. Nivo jezera je počao da pada još 2000. godine i sada je najniži od 1937. godine.

Obližnji Las Vegas je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom koja je kako se veruje tela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera.