Tramp – Nećemo trpeti pretnje

0

Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je Iran da Vašington neće trpeti bilo kakve pretnje i eventualnu osvetu zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

“Neka ovo služi kao UPOZORENJE da ako Iran pogodi bilo kog Amerikanca ili američku imovinu, imamo na meti 52 iranska mesta (što predstavlja 52 američka taoca koje je
Iran uzeo pre mnogo godina), od kojih su neki na veoma visokom nivou i važni za Iran i iransku kulturu. Te mete i sam Iran, BIĆE POGOĐENI VEOMA BRZO I SNAŽNO. SAD ne žele više pretnje”, napisao je Tramp na Tviteru.

Predsednik SAD osvrnuo se na izjavu komandanta Korpusa čuvara Islamske revolucije da Iran namerava da “kazni” Amerikance kako bi se osvetio za ubistvo Sulejmanija.

“Iran govori veoma hrabro o američkim metama kao osvetom za to što smo svet oslobodili od terorističkog vođe koji je upravo ubio Amerikanca i teško ranio mnoge druge, a da ne spominjemo sve ljude koje je ubio tokom života, uključujući stotine iranskih demonstranata. On je već napadao našu ambasadu i pripremao se za dodatne akcije na drugim lokacijama. Iran dugi niz godina predstavlja problem”, dodao je Tramp.