Tramp tvrdi da je nevin

Tramp tvrdi da je nevin

Velika porota na Menhetnu podigla je optužnicu protiv Donalda Trampa nakon istrage o tajnom novcu isplaćenom porno zvezdi Stormi Daniels, čime je postao prvi bivši predsednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama iako je najavio da će se ponovno kandidovati za Belu kuću.

Konkretne optužbe još nisu poznate jer je optužnica zapečaćena. CNN je izvestio da se Tramp suočava s više od 30 tačaka optužnice povezanih s poslovnom prevarom.

Tramp je rekao da je “potpuno nevin” i nagovestio da neće odustati od predsedničke trke 2024.

Tramp je optužio okružnog tužioca Alvina Braga da pokušava da ugrozi njegove šanse da pobedi demokratskog predsednika Džozefa Bajdena u izboru za predsednika SAD.


“Od vremena kada sam sišao zlatnim pokretnim stepenicama u kuli Tramp, pa čak i pre nego što sam položio zakletvu kao vaš predsednik SAD, radikalne leve demokrate, neprijatelji vrednih muškaraca i žena ove zemlje, bili su angažovani u lovu na veštice kako bi uništili pokret ‘Učinite Ameriku ponovo velikom’ (Make America great again)”, rekao je Tramp.


Tramp je optužio i demokrate da su lagale, verale i krale u, kako je naveo, svojoj opsednutosti da pokušaju da dođu do njega, ali da su sad učinili “nezamislivo”.


“Optužili su potpuno nedužnu osobu u činu očiglednog mešanja u izbore”, rekao je Tramp. Kako je rekao, to se nikada nije dogodilo u “istoriji naše nacije”.


“Demokrate su varale bezbroj puta tokom decenija, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali i korišćenje našeg pravosudnog sistema kao oružja za kažnjavanje političkog protivnika, koji je igrom slučaja predsednik SAD i vodeći republikanski kandidat za predsednika, nikada se ranije nije dogodilo. Nikada”, naveo je Tramp.


Okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga nazvao je “sramotom” i rekao da ga je lično izrabrao i finansirao Džordž Soros.