Vrelo leto u Srbiji

0

Na teritoriji cele Srbije je na snazi narandžasti meteo-alarm.

Stručnjaci savetuju da u ekstremnim prilikama treba rashladiti prostorije, izbegavati fizičke aktivnosti, uzimati više tečnosti, izbegavati boravak napolju u najtoplijem delu dana.

Danas će duvati slab i umeren jugoistočni vetar, a najviša temperatura iznosiće od 33 do 37 stepeni. U Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu biće i do 36 stepeni, a u Nišu i 37.

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme nastaviće se i sutra. Uveče je za sever i zapad zemlje prognoziran lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren. U utorak će u pojedinim delovima zemlje biti i 39 stepeni.

Danas je na snazi narandžasti meteo-alarm u celoj Srbiji, dok će sutra u Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosmetu na snazi biti crveni meteo-alarm.

Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Kada je na snazi crveni meteo-alarm, to znači da je vreme vrlo opasno i da može načiniti veliku materijalnu štetu i biti veoma opasno po bezbednost.

U sredu je moguće prolazno naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom i manjim padom temperature. Od četvrtka će u većini mesta biti pretežno sunčano, posle podne uz razvoj oblačnosti. Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima.