Vučić podnosi Parlamentu izveštaj o Kosovu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneće danas Skupštini Srbije izveštaj o Kosovu.

Najavljujućii sednicu, predsednica Skupštine Maja Gojković ocenila je ranije za Radio-televiziju Srbije da „nema važnije teme u ovom trenutku od pitanja Kosova i Metohije“.

Gojković je rekla da je pitanje Kosova za sve koji žive u Srbiji „sigurno važnije od onoga što smo čuli na ulicama Beograda od pojedinih opozicionih stranaka koji smatraju da je pitanje Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) ili Upravnog odbora RTS mnogo važnije za građane Srbije od pitanja budućnosti Republike Srbije i pitanje Kosova i Metohije“.

Komentarišući najave dela opozicije da neće prisustvovati sednici, predsednica Skupštine je ocenila da su pojedini poslanici opozicionih stranaka „u međuvremenu, dok su bojkotovali deo rada parlementa, ostali bez poslaničkih klubova“ i da „njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su ih birali niti imaju politički stav o tome kako rešiti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i kako rešiti pitanje Kosova i Metohije“.

Gojković je naglasila da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu, kažu šta misle i diskutuju o onome što će čuti od predsednika Srbije.

„Čućemo kakvih će predloga biti i da li će ih biti. Ubeđena sada će i predsednik države i Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako bude bilo u debati nenakvih predloga za ovo rešenje“, rekla je predsednica Skupštine.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović najavio je da će, zbog važnosti teme, predložiti da se udvostruči vreme predviđeno za raspravu.