Vučić – ukinuti takse

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da su najave o ukidanju takse na robu iz centralne Srbije dobra vest jer je ona nanela veliku štetu kako srpskom, tako i albanskom narodu. “To je nešto što je očekivano, Kurti poboljšava svoju međunarodnu političku poziciju. Nama znači zbog snabdevanja srpskog življa i daljeg napretka srpske ekonomije”, rekao je Vučić. On je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, koji je najavio uvođenje principa reciprociteta u odnosima sa Beogradom, poručio da “stvari nisu tako jednostavne, kao kada sedite u opoziciji i možete da govorite bez odgovornosti”.
Kaže da nije izbor Beograda s kim će sesti za sto, već onih koji su te predstavnike birali, odnosno albanskog naroda.
Vučić je rekao da je sumanuto govoriti o tužbi za genocid i za sto posto povećavati naoružanje, ali da to Srbiju ne plaši.
“Vi radite svoj posao, dobro je što razmišljate o ukidanju taksi, bilo bi dobro da razgovaramo u budućnosti”, naveo je Vučić.

Govoreći o Kurtijevoj najavi uvođenja principa reciprociteta, Vučić je rekao da novi kosovski premijer mora da pronađe nešto što će da ponudi svom narodu. Kaže da, međutim, taj princip ne može da se uvede jer Beograd Kosovo ne smatra državom.

“To bi bilo loše za njih. Oni analiziraju samo sporazume koji njima odgovaraju. Tu ima sukoba o sporazumu oko diploma, Prištinskog univerziteta, koji je po nama u Kosovskoj Mitrovici, a koji oni govore da je njihov, tablice prave probleme, priče o energetici, ali sa tim se godinama suočavamo i uspevamo da izdržimo pritiske, ali nemojte da smetnete s uma da svako potezanje takvog pitanja, znači formiranje Zajednice srpskih opština”, rekao je Vučić.
Ponosan je što, kako kaže, poslednjih osam godina nije bilo rata i što je bilo petostruko manje incidenata i sukoba na nacionalnoj osnovi, ali da i dalje nije zadovoljan.

“Hoćemo da decu sačuvamo za budućnost, da gradimo zemlju, jer na prostoru Jugoslavije, bez Slovenije, nas je bilo 20 miliona, a sada nas je 15 miliona”, ukazao je Vučić.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime