WhatsApp i Instagram menjaju ime

0

Facebook je kupio Instagram i WhatsApp aplikacije, pre nekoliko godina, a danas po svaku cenu želi da svi znaju da je on vlasnik i WhatsApp-a i Instagram-a. Zbog toga će obe aplikacije dobiti “from Facebook“ dodatak i njihova zvanična imena biće:

– WhatsApp from Facebook i
– Instagram from Facebook.

Insistiranje na ovako nečemu, po nama je greška, jer je Facebook u poslednje vreme napravio ogromne skandale i propuste u vezi sa bezbednošću i sigurnošću svojih korisnika i aplikacija. Instagram i WhatsApp nisu bile deo toga i ovim preimenovanjem ove dve aplikacije mogu da imaju više štete, nego koristi.

Biće preimenovan i Oculus, takođe u vlasništvu ove velike kompanije, pa će se i on od sada zvati Oculus from Facebook.

Podsećamo vas da su tvorci aplikacija WhatsApp i Instagram napustili sve ubrzo nakon što ih je Facebook kupio i pozvali korisnike na bojkot, jer se nisu slagali sa Facebook i Cukerbergovim planovima za dalji razvoj tih aplikacija, koje su se u potpunosti promenile od svoje samostalnosti.

Promena imena je, verovatno još jedna stepenica razvoja na putu spajanja Messenger, Facebook, WhatsApp i Instagram aplikacija u jednu platformu za poruke, koja će se desiti uskoro. Messenger za sada ostaje sa imenom kakvo ima i sada.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.