Selimi: „Kurti je opsednut Vučićem“

Selimi: „Kurti je opsednut Vučićem“

Bivši zvaničnik kosovske vlade Petrit Selimi prebrojao je koliko je puta kosovski premijer Aljbin Kurti pomenuo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u nedavnom intervjuu za Večernji list.
Od 4.000 reči koje je Kurti rekao tokom intervjua, Vučić je pomenut 21 put, tvrdi Selimi, koji je bio ministar spoljnih poslova Kosova.
„U intervjuu od 4.000 reči za hrvatski Večernji list, Kurti pominje: 21 puta Vučić, 18 puta Beograd, četiri puta NATO, četiri puta ekonomija, dva puta EU, dva puta SAD, jednom investicije, nula puta Savet Evrope“ – napisao je. Selimi na Tviteru, prenosi Kosovo-online.
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je za Večernji list da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nervira demokratiju i da se Kosovo ne naoružava zato što se plaši Srbije, već je na oprezu zbog srpskih vojnih baza, prenosi Kosovo onlajn.
Kosovski premijer navodi da „na severu Kosova imaju mirne i dobre dane kad god iz Beograda nema naloga za nasilje”.
„Srbi na Kosovu žive mnogo bolje od Srba u Srbiji, ali zločinci u Srbiji žive mnogo bolje nego na Kosovu. Vidite da su Vučićevi protesti na Kosovu nasilni, a u Beogradu nema protesta protiv Vučića. Život Srbima na Kosovu otežava Beograd koji im ne dozvoljava da se integrišu. Ljudi koji se ne integrišu ne žive baš dobro, a oni koji se integrišu žive bolje. Ali Beograd ne želi da oni žive bolje, on želi nekako da nahrani tenzije i potencijal za destabilizaciju“, kaže Kurti.