Stefanović u tužilaštvu

0

 

Bivši ministar policije Srbije i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović danas daje iskaz pred Višim tužilaštvom u Beogradu.

Stefanović je u tužilaštvo pozvan u sklopu istrage protiv nekadašnjeg rukovodioca u ministarstvu policije Gorana Papića koji se sumnjiči za trgovinu uticajem.

Stefanović još nije ušao na glavni ulaz u Palatu pravde u Beogradu u koju postoje i sporedni ulazi.

Nebojša Stefanović je i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), koju vodi aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar policije bio je u dva mandata, a od 28. oktobra 2020. vodi Ministarstvo odbrane.

Njegovo saslušanje predložio je advokat Gorana Papića Branislav Tapušković.

Tapušković je novinarima ispred Palate pravde rekao da je u dosadašnjem toku postupka apsolutno utvrđeno ko je naredio vraćanje blindiranog vozila Marku Miljkoviću, a da sada ostaje da se utvrdi način na koji je to urađeno.

Ako ministar policije nije bio nadležan za tako jednu bitnu stvar u okviru njegovog resora, onda ne znam šta da kažem. Stefanović je moj svedok i nadam se da ću danas saznati nešto o tome“, rekao je Tapušković.

On je dodao njegov klijent mora biti pušten iz pritvora jer su saslušani svi svedoci.

Papić je osumnjičen da je u aprilu 2020. godine naredio policijskim službenicima da se blindirani automobil vrati neimenovanoj osobi od koje je oduzet.

Iako policija nije saopštila kome je tada vraćen automobil, mediji su preneli da se radi o Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka zvanog “Velja Nevolja”.

Belivuk je označen kao vođa kriminalne grupe koja je u Srbiji funkcionisala kao deo “kavačkog” kriminalnog klana, nastalog u Crnoj Gori. Od februara se Belivuk i Miljković, sa još dvadesetak osumnjičenih, nalaze u pritvoru i istraga protiv njih je u toku. Prema izjavi aktuelnog ministra policije Aleksandra Vulina, Belivukova grupa se sumnjiči za najteža krivična dela – ubistva, otmice, iznude i trgovinu drogom.