Uhapšeni teroristi „Crvenih brigada“

0
Combo da sinistra in alto: Giorgio Pietrostefani,Marina Petrella e Enzo Calvitti da sinistra in basso:Roberta Cappelli e Sergio Tornaghi

U Parizu je jutros uhapšeno sedam pripadnika italijanske terorističke organizacije Crvene brigade. Za trojicom se još uvek traga. Njih desetoro je optuženo teroristička dela iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Oni čekaju da ih Francuska izruči Italiji na čiji zahtev su i uhapšeni.

Uhapšeni su Enco Kalviti, Đovani Alimonti, Roberta Kapeli, Marina Petrela i Serđo Tornagi, pripadnici terorističke organizacije Crvene brigade, kao i Đorđo Petrostefani i Narciso Maneti iz druge terorističke organizacije. Četvoro sa spiska je u Italiji osuđeno na dpživotnu robiju

Svo sedmoro su uhapšeni u Parizu u akciji nazvanoj „Crvene senke“, a privela ih je antiteroristička jedinica francuske policije u saradnji sa antiterostičke uprave policije Italije. Italijanski mediji tvrde da je naredbu za hapšenje izdao francuski predsednik Emanuel Makron.

Pripadnici „Crvenih brigada“ su , na osnovu odluke nekadašnjeg francuskog predsednika Miterana dobili politički azil u Francuskoj.

Irene Tarel, nekada bliska ovoj organizaciji, jutros je izjavila da je Francuska „brutalno izdala“

Crvene brigade.