Teodosije: „Mnogi od nas okreću glavu“

Teodosije: „Mnogi od nas okreću glavu“

Od Srba na Kosovu danas mnogi okreću glavu. Nadvili su se crni oblaci nad nama, narod je uplašen, preti mu opasnost sa svih strana, a ona najveća jeste da sa svog ognjišta da odemo. Ovo je poručio vladika Teodosije, pozivajući narod na molitvu.

Srpska Pravoslavna Crkva obeležila je juče praznik Sveta Tri jerarha a u manastiru Draganac u čin jerođakona rukopoložen je monah Hristofor.

Liturgiju su juče u manastiru Svetih arhangela Mihajla i Gavrila u Dragancu služile vladike raško-prizrenski Teodosije i novobrdski Ilarion uz sasluženje monaštva i sveštenstva.

Danas se radujemo što proslavljamo velike učitelje i svetitelje crkve, radujmo se i tome što u vašoj crkvi, po ugledu na Svetu Trojicu, postoji jedinstvo različitosti, što se volimo i poštujemo, iako često u mnogim stvarima nemamo isto mišljenje i radujmo se što je danas još jedan naš brat stupio uz blagoslov na put služenja Gospodu”, kazao je arhimandrit Andrej, iguman manastira Crna Reka.

Vladika Teodosije je u besedi poručio vernicima da u ovim teškim vremenima budu istrajni i složni i da ostanu na svojoj dedovini.