Turska daje 1,75 miliona dolara za informacije o Dahlanu

0

Turska je ponudila 10 miliona lira ( oko 1,75 miliona dolara ) za informacije o Mohamedu Dahlanu, koga je stavila na svoju “crvenu listu” najtraženijih terorista, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske.

Palestinskog političara Mohameda Dahlana Turska optužuje da je umešan u pokušaj državnog udara 2016. godine u kojem je ubijeno 250 ljudi, a jedan broj oficira je preuzeo ratne vojne avione, brodove, helikoptere I tenkove. Turski predsednik Erdogan je pobunu ugušio I uhapsio nekoliko hiljada oficira, sudija I političara.

Dahlana optužuju da je učestvovao u pobuni I da je , kako se navodi, želeo da promeni ustavni poredak silom. Osim toga Turska optužuje Dahlana za terorizam I špijunažu.
Dhlan je , inače, otvoreni kritičar turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Mohamed Dahlan živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od 2011. godine, kada je proteran iz Palestine, posle svađe sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, piše Rojters.

Dahlan ima državljanstvo Srbije, kao I državljanstvo Crne Gore, a bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao ga je Ordenom srpske zastave drugog reda. Mediji su tvrdili da je Dahlan jedno vreme živeo u Beogradu.

On je čak 11 puta bio u izraelskim zatvorima I tvrdi se da ima podršku Egipatskih vlasti, Saudijske Arabije I Ujedinjenih Arapskih Emirata. Takođe se tvrdi da je godinama savetnik “od poverenja” vladara Emirata Mohameda bin zajeda, takođe poznatog u Srbiji. Bio je lider amladinske frakcije Fataha I aktivan u palestinskoj tajnoj službi. Mediji tvrde da ima mnoge veze sa izraelskim kolegama iz Mosada I da tečno govori hebrejski.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime