Uhapšen Bojko Borisov

Uhapšen Bojko Borisov

Bivši premijer Bugarske i lider stranke GERB Bojko Borisov priveden je tokom velike policijske akcije, javlja Bugarski nacionalni radio (BNR) pozivajući se na informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Navodno se obavljaju pretresi i zaplene na mnogim adresama. Pored Borisova, privedeno je još nekoliko funkcionera GERB-a, nekadašnje vladajuće partije.
Operacija je povezana sa izveštajima da evropski tužioci istražuju više od 120 slučajeva zloupotrebe evropskih fondova u Bugarskoj.
Bugarska nacionalna televizija, pozivajući se na izvore u MUP-u, izveštava o tome da su pritvoreni bivši ministar finansija Vladislav Goranov, bivši šef Komisije za budžet Menda Stojanov i bivša šefica vladine pres službe Sevdalina Arnaudova.
Vršilac dužnosti premijera Bugarske Kiril Petkov je istovremeno sa izveštajima o hapšenjima ostavio poruku na društvenim mrežama da „niko nije iznad zakona”.
Izvori GERB-a rekli su za BNR da Borisov nije priveden, ali su potvrdili da u njegovoj kući policija vrši pretres. BNR prenosi i da je MUP uklonio poruku o operaciji sa svog sajta.