Za ubistvo Vukotića -1,5 miliona evra

Za ubistvo Vukotića -1,5 miliona evra

Turska policija otkrila je nove detalje ubistva navodnog vođe „škaljarskog klana” Jovana Vukotića i navodi da su uhapšeni Nikšićani Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti platili milion i po evra za egzekuciju turskim plaćenim ubicama na motoru.
Vođa kriminalne grupe Bariš Nek, dobio je za atentat na Vukotića milion i po evra od „kavčana” i naredio je svojim ljudima da urade to ubistvo, prenose turski mediji.
Tamošnji portali juče su objavili i snimak sigurnosnih kamera na kojem je trenutak likvidacije Vukotića.
Na video-snimku, u prvom delu, vidi se kako napadači na motoru prilaze sa desne strane uz trotoar i jedan puca u pravcu belog „audija” u kom je Vukotić sa porodicom. Nakon pucnjave, napadači beže kroz saobraćajnu gužvu. Takođe, vidi se kako turski pripadnici policije hapse i odvode osumnjičene za likvidaciju Vukotića. Na pomenutom snimku može se uočiti i kako izgleda osumnjičeni Radoje Živković Žuti. U video-zapisu mogu se videti i fotografije lažnih ličnih dokumenata na razna imena i prezimena osumnjičenih. Lažne isprave su iz Bosne i Hercegovine, Italije, Švajcarske, Ukrajine i drugih zemalja. Od novih detalja pojavila se i informacija da je i kod Vukotića pronađen lažni pasoš na ime Predrag Popović.
Turska policija otkrila je da je Vukotić živeo u Istanbulu sa lažnom boravišnom dozvolom. Ubice su ga pratile četiri meseca. Posle njegovog ubistva, policija je ispod automobila u kojem je likvidiran našla tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan od uređaja bio je ispod poda vozila, a dva unutar gepeka. Otkriveno je i da su ubice i pre 8. septembra pokušavale da likvidiraju Vukotića.
Za njegovo ubistvo angažovane su dve ekipe. Jedna grupa je više od četiri meseca u stopu pratila vođu „škaljaraca”, dok je druga morala uvek da bude spremna da puca na Vukotića čim se ukaže prava prilika, otkrila je turska policija, a prenose tamošnji mediji.