Iran: „ Ovo je kraj Izraela“

Iran: „ Ovo je kraj Izraela“

Iranski predsednik Ibrahim Raisi upozorio je da će doći do ‘okrutne osvete islamskog sveta‘ za zločine počinjene u Palestini i Gazi, nakon što je pogođena bolnica u Gazi.

– Napad na bolnicu je kraj Izraela i cionističkog režima, rekao je Raisi hiljadama Iranaca okupljenih u središtu Teherana.

– Svaka kap krvi koju Palestinci proliju dovodi cionistički režim jedan korak bliže padu, rekao je Raisi, koji je takođe optužio SAD da su suučesnici u izraelskim zločinima.

– Svet smatra Ameriku suučesnikom u zločinima cionističkog režima, rekao je on.

Raisi je pozvao na zaustavljanje bombardovanja Pojasa Gaze, prekid opsade i dostavu pomoći palestinskom narodu.

Hiljade ljudi u Teheranu prikazano je na državnoj televiziji kako mašu zastavama Irana, Palestine i libanske militantne grupe Hezbolah, saveznika Teherana. Uzvikivali su slogane i držali transparente na kojima piše ‘Dole Amerika‘, ‘Dole Izrael‘ i ‘Palestina će biti oslobođena‘.

Pre dva dana je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao da se genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze mora odmah zaustaviti.

– Niko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave. Bombardovanje Gaze mora odmah prestati, rekao je Hamenei grupi studenata u Teheranu.

Zdravstvene vlasti u Gazi su saopštile da je u napadu na bolnicu poginula najmanje 471 osoba. Izraelska vojska je kasnije za taj napad okrivila palestinske militante.