Tramp o avio-liniji Beograd – Priština

0

Nakon informacije o namerama za uspostavljanje direktne avio linije Beograd-Priština, usledile su brojne pozitivne reakcije svetskih lidera, a sada se oglasio i predsednik SAD Donald Tramp koji je poručio da je “ostvarena još jedna pobeda”.
“Svi su rekli da neće biti moguće da se realizuje, ali po prvi generacijski put biće direktnih letova između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda. Hvala Nacionalnom savetu za bezbednost i ambasadorima Robertu O’Brajanu i Ričardu Grenelu”, napisao je američki predsednik na svom zvaničnom Tviter nalogu, a objavu je upriličio i fotografijom.
Na kritike što operater na toj direktnoj liniji neće biti Er Srbija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da bi Albanci to voleli više nego bilo ko drugi, ali da je za nas to nemoguće, pa objasnio zašto: “Morala bi Er Srbija da potpiše sva dokumenta sa državom Kosovo. Mora da potpiše ugovor sa aerodromom Adem Jašari, pa i Kosovom kao državom, da priznamo da nije pod našom kontrolom donji vazdušni sloj. Zato smo tražili i borili se da umešamo Kfor, da imamo posrednika, nekog koji je Rezolucijom UN predviđen za taj prostor”.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime